Shopping

Shopping på Bornholm är inte riktigt som i en storstad som New York, men du kan nog finna något att köpa ändå.

Bornholm finner du några av Danmarks bästa kläd- och glasdesignare. Kika runt på smyckeskonster och keramikhantverk i de olika gallerierna för att göra dina egna unika fyn.

Butiker

Det finns ett stort urval av små specialbutiker med olika unika fynd, plus att du finner de flesta stora kedjebutiker inom t.ex. köksinredning, hus och hem, gör-det-själv, barn, och kläder.

Dagligvaror

För att klara av dina vardagliga inköp finns det närbutiker och snabbköp i stort sett alla städer. De flesta säljer även specialiteter från Bornholm.

I flera byar såsom Rønne, Allinge och Nexø så har butikerna öppet alla dagar i veckan och fram till klockan 20 under sommaren. Andra städer stänger vanligtvis kl. 17.30 på vardagar och kl 12 på lördagar.

Gårdsbutiker

En speciell möjlighet som finns på Bornholm är alla gådsbutiker med en mängd olika specialiteter av ekologiska produkter, t.ex. kött, frukt, grönt, honong och såklart vin! Du får heller inte glömma alla de mysiga vägstånden som erbjuder potatis, jordgubbar, blommor och mycket annat.

Marknader

Torghandel är en trevligt form av shopping, därför bör du prova på någon av de olika marknaderna. Du finner bland annat grönsaker, fisk, korv, skinka, ost och honung. De som har riktigt tur lyckas få tag på bornholmska fikon eller blåbär med hem. Ofta kan du göra en bra affär!